Fogászat Fogszabályozás
ikon-face

Újdonság

Újdonság

Lézer

Új korszak kezdődött rendelőnk életében.

Beüzemeltük az első fogászati dióda lézer készülékünket. Miért lehet ez fontos? 

Hallott már olyat, hogy fogíny sorvadása megállíthatatlan folyamat? Meglazultak a fogai? Esetleg fertőzött, gyökérkezelt foga menthetetlen?  Vagy folyamatosan kiújuló herpesz nehezíti a mindennapjait? 

Tudunk segíteni! 

Mit is jelent ez a gyakorlatban?  A lézer készülék egy fénynyalábot bocsát ki magából, amely fizikai tulajdonságai révén energiát közvetít a környezete számára. Ezt a fényt összetétele és erőssége szerint különböző területeken használhatjuk gyógyításra, megelőzés céljára. A legtöbb kezelés fájdalmatlan, a sebészeti beavatkozások helyi érzéstelenítésben jól viselhetők.

Néhány lehetőség a teljesség igénye nélkül:

 • Herpesz, aphta, nehezen gyógyuló fekélyek, nyálkahártya sebek, fogsor okozta feltörés
 • Fájdalomcsillapítás, gyulladás csökkentés (foghúzás, implantáció után)
 • Hámosodás felgyorsítása
 • Mély fogágy tasakok kezelése, ínymetszés (vérzés nélkül)
 • Gyökérkezelés közben fertőtlenítés, gócos folyamatok megszüntetése
 • Fogfehérítés hatékonyságának növelése, kezelési idő csökkentése

Érdeklődjenek munkatársainknál a kezelési lehetőségekkel kapcsolatban.

Laser doctor és laser dentalhygienist kollégáink készséggel állnak rendelkezésünkre.

LÉZERES FOGFEHÉRÍTÉS

Lézer alkalmazásunk egyik leglátványosabb művelete a fogfehérítés. A korábban használatos eljárásokkal szemben ez a fajta kezelés gyors és a fogak mélyebb rétegeiben fejti ki hatását. 

Kinek ajánljuk? 

 • mindenkinek, akinek fontos az esztétikus megjelenés
 • aki életmódjánál fogva sok elszínező anyagot fogyaszt (kávé, tea, Cola, vörösbor, dohányfüst, stb.)
 • aki időben hatékony, fájdalommentes kezelést szeretne.

Előzetesen higiénikus kollégánk megvizsgálja és letisztítja fogait. Az érintett fogak ínyének védelmére egy speciális fényre kötő védő réteget helyez a fogakra. Ezután felkerül a lézer fényre aktiválódó fogfehérítő gél a fehérítendő felszínekre. A fehérítés megkezdése előtt mind a személyzet, mind a páciens védőszemüveget kap.  A szájat negyedeire osztva világítjuk meg 30 másodperces periódusokban. Még öt percet hagyjuk hatni a gélt, majd lemosásra kerül, valamint eltávolítjuk az ínyvédelmet.

A javasolt tanácsok megtartása mellett és a megbeszélt ellenőrzések betartásával hosszú évekre tartós magabiztos mosoly biztosít Önnek.

Depotphorese

Hallotta már valaha ezt a mondatot gyökérkezelés közben: „Sajnos ezt a fogat nem lehet gyökérkezelni. A foghúzást javaslom…”?

Jelenlegi ismereteink, gyökérkezelési módszerek, és lelkiismeretes orvosi munkavégzés mellett is a fogak gyökérrendszerének csak egy részét vagyunk képesek kitisztítani. Ezért fordul elő esetenként sikertelen gyökérkezelés.

Leggyakoribb okai lehetnek:

 • elzáródott gyökércsatorna (anatómiai eltérés, betört műszer)
 • görbült csatornarendszer
 • rövid gyökértömés, stb.

A gyökérkezelés során réz-kalciumhidroxid tartalmú pasztával töltjük fel a gyökércsatornákat és gyenge elektromos árammal ionokat vándoroltatunk végig a gyökér legrejtettebb zugain is. A kezelés érzéstelenítésben történik, teljesen fájdalmatlan. A gyökércsatorna rendszer 100%-át sterilizáljuk, ami panaszmentességet és hosszan tartó használhatóságot eredményez. A kezelés a CAN3 Depotphorese készülékkel történik, amely ISO 9002-es minősítésű.

PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ 3529 Miskolc, Budai József utca 30. Bejelentkezés: 46/342-909
© PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ | Ágotha Grafika | code by Chrisdesign 2016