Fogászat Fogszabályozás
ikon-face

Szolgáltatások

Szolgáltatások

Fogászati implantáció

Rendelőnkben közel 15 éve végzünk implantátum beültetéseket. Az elmúlt időszak kedvező tapasztalatai alapján ajánlunk egy bizonyítottan jól bevált szisztémát az elvesztett fogak pótlására. A műgyökér beültetés legfontosabb előnye a hagyományos megoldásokkal szemben, hogy a saját fogak károsítása nélkül pótolhatóak az elvesztett fogak. Teljes fogatlanság esetén pedig a kivehető fogsortól eltérően egy biztonságosan viselhető, stabil, jó rágófunkciót biztosító pótlás készül. Minden esetben személyre szabott kezelési terv készül, amelyet részleteibe menően megbeszélünk, annak érdekében, hogy semmilyen kétely ne maradjon Pácienseinkben. Mivel számos elképzelés felmerülhet egy-egy eset kapcsán kérjük érdeklődjön, kérjen konzultációs időpontot.

Fogszabályozás

Célunk gyermekkorban a  fog- és állcsontfejlődés megfelelő irányban tartása, illetve jó irányba való befolyásolása. Foglalkozunk felnőtt fogszabályozással is, a hagyományos fém készülékeken túl – a megnövekedett esztétikai igényeknek megfelelően – kerámiából, valamint zafír-üvegből készült fogszabályzót is alkalmazunk.  Mivel a rendellenességek egyénenként változnak, a kezelési tervet is egyedileg dolgozzuk ki.

Fogfehérítés

A magabiztos mosoly egyik összetevője az ápolt, egészséges fehér fogsor. Ennek elérése érdekében alkalmazunk mind rendelői, mind otthoni fehérítő rendszert. Ezek által több árnyalattal világosabbá tehetjük a fogakat – teljesen fájdalommentesen. Mindkét eljárás hatékony és biztonsággal ajánlható, a két rendszer közötti különbség megbeszélését illetően szívesen állunk rendelkezésre.

Cirkon korona, kerámia héj

Az egyre magasabb szintű esztétikai igények és a fémtartalmú fogpótlások háttérbe szorulása hívta életre az ilyen típusú fogpótlásokat. Itt a kerámia fogszínű cirkónium vázra kerül felrétegzésre, ráégetésre. Az eredmény:  a jelenleg legpontosabb és legélethűbb korona. Ezek a feladatok a legaprólékosabb tervezést és kivitelezést igénylik mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről, legyen szó előkészítésről, lenyomatról, vagy fogszín választásról. Ezekben az esetekben - a tökéletesség igénye mellett - nem tudunk kompromisszumokat kötni.  

Fémre égetett kerámia korona/híd

A rögzített pótlások leggyakrabban használt módozata, me­lyeket szakszerűen előkészített fogcsonkokra ragasztunk. Az előkészített fogakra minden esetben ideiglenes korona készül. Egy percet sem kell lecsiszolt foggal tölteni, ami mind a kommunikációt, mind a rágást megkönnyíti a fogpótlás elkészítésének idejére. Lehetőség van nikkelmentes koronaváz készítésére allergia gyanújának felmerülésekor.

Kivehető pótlások

Amennyiben a foghiány olyan mértékű, hogy a maradék fogak száma és helyzete nem teszi lehetővé rögzített pótlás készítését kivehető megoldás jön szóba. Mivel ezek részben, vagy egészben az ínyen támaszkodnak, igyekszünk – az adottságok optimalizálására törekedve – a leginkább komfortosabb fogsor megalkotására.

Fogtömés

Rendelőnkben kizárólag esztétikus, fényre polimerizálódó töméseket használunk. Ezek színe, transzparenciája, kopásállósága, keménysége nagyban hasonlít a fog anyagának fizikai tulajdonságaira. 

Gyökérkezelés

Legújabb fejlesztésként vehetik igénybe kedves Pácienseink azt a gépi gyökércsatorna mérő- és megmunkáló eszközt, ami nagymértékben lerövidíti a kezelés folyamatát. Ez együtt jár azzal is, hogy lecsökken az egy-egy fog gyökérkezelésével töltött fogorvos látogatások száma is. Nagy hangsúlyt fektetünk a leginkább rettegett kezelés fájdalommentessé tételére.  

Fogékszer

A mosoly hangsúlyossá tétele érdekében - leggyakrabban átlátszó kristályt - ragasztunk a fogra. Az eljárás 10 percet vesz igénybe, teljesen fájdalommentes, nem károsítja a fog felszínét. Kérésre egyedi ékszert is beszerzünk.

Fúrósablonnal végzett fogbeültetés

Büszkén mutatjuk be fogászatunk egyik leginnovatívabb szolgáltatását: a fúrósablonnal végzett fogbeültetés módszerét. Ez egy olyan technológia, amely segítségével hajszálpontos, kíméletes, gyors és jól dokumentálható fogbeültetés végezhető.

A legmodernebb CBCT felvétel segítségével 3D-ban történik a műtét tervezése. Ez tizedmilliméteres pontosságot eredményez, kizárva a környező anatómiai képletek sérülését, valamint a csontkínálatnak megfelelő legoptimálisabb implantátum helyzet érhető el. Szűk helyeken is biztonságos a beültetés, határesetekben elkerülhető a csontpótló alkalmazása, ami plusz műtéti és anyagi teher.

Nem minden esetben szükséges lebenyt készíteni (felvágni az ínyt), ínyen keresztül behelyezhető az implantátum. Ezáltal a varratok készítése és eltávolítása is elkerülhető.

Segítségével lerövidíthető a műtéti idő; egy teljes fogatlan esethez való beültetés egy bonyolultabb tömés elkészítési idejéhez hasonlítható. Gyorsabb, biztonságosabb szövődmény mentesebb (kisebb oedema, kevesebb fájdalom, kisebb fertőzésveszély) a sebgyógyulás. Ezáltal a Páciens nem esik ki a munkából, a zsibbadás elmúltával azonnal teljes életet élhet.

Előre lehet kalkulálni az elkészítendő fogsor fogaival, sőt megfelelő feltételek megléte esetén akár azonnali ideiglenes pótlással távozhat az operáció napján.

A rendszer további előnyeiről egyedileg készült kezelési terv alapján tudunk bővebb tájékoztatást adni.

Fogkőeltávolítás, professzionális szájhigiénés kezelés

A mindennapi, otthoni szájápoláson kívül ez a beavatkozás elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénés állapot fenntartásához. Rendelőnkben ezt a tevékenységet klinikai fogászati higiénikus szakember végzi. 

Nagyon fontos elsajátítani a helyes fogmosási technikát, és egyéb kiegészítő szájápolási módszereket, mert ha nem mossuk alaposan és rendszeresen fogainkat, lepedék tapad meg rajtuk, amiből idővel fogkő alakul ki. Ez számos probléma forrása lehet, például: ínygyulladás, vérző íny, kellemetlen szájszag. Súlyos esetekben pedig a fogágy gyulladása alakulhat ki.

Fontos a rendszeres fogkő eltávolítás, amit ultrahangos készülékkel végzünk. Ez az eljárás veszélytelen a fogakra. Nem okoz a zománcban károsodást, csak a fogkőtelepeket képes lebontani. Ennek eredményeként a fogakra rakódott szennyeződések eltűnnek, a fogzománc visszanyeri eredeti egészséges színét. 

Szükség esetén a rejtett zugokba kézi eszközökkel is eljutunk a maradéktalan tisztaság elérése érdekében.

A kávé, fekete tea, cigaretta, vörösbor, az élelmiszerekben előforduló nagy mennyiségű mesterséges színezőanyag elszíneződést okoz. Ezek eltávolítása érdekében speciális homokfúvó eszközzel finomítjuk a tisztító eljárást. Az itt használt speciális szemcsék a nagy nyomás hatására a baktériumokat lesodorják a felületről. Az eredmény: sima fogfelszín, amely megnehezíti a baktériumok megtapadását a fogon.

Következő lépésként polírpaszta és polírkefe segítségével lepolírozzuk a fogakat, így válik a fogak felszíne simává, ami megnehezíti a lepedék lerakódását.

A dentálhigiéniai kezelés során megtanítjuk a pácienseket a fogselyem, Superfloss, interdentalis fogkefe stb. használatára is. Lehetőség van a fogmosási szokások értékelésére, a szükséges korrekciók megtételére.

Külön szolgáltatásként soron következő ellenőrzésének időpontját számon tartjuk és a kezelés előtt meghatározott időn belül emlékeztetjük. Ezáltal nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik az esedékes ellenőrzésről.

Felmerülő kérdéseire munkatársaink készséggel válaszolnak.

Ügyelet

  • Rendelésünk tevékenységi köreit szombati napokon ügyelet működtetésével bővítettük.
  • Munkatársaink 8-14 óra között állnak rendelkezésre.
  • Nemcsak fennálló fájdalmas panaszának elhárítását vállaljuk,
    hanem szolgáltatásaink teljes palettája igénybe vehető. 
  • A megszokott környezetben a megszokott odaadással, kényelmesen, hétvégén.
PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ 3529 Miskolc, Budai József utca 30. Bejelentkezés: 46/342-909
© PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ | Ágotha Grafika | code by Chrisdesign 2016