Fogászat Fogszabályozás
ikon-face

Pályázat

Pályázat

pálázat

Komplex technológiai fejlesztés és képzés megvalósítása a Maros és Társa Bt.-nél

A projekt keretében az alábbi eszközök, berendezések kerülnek beszerzésre.

 • 1 db W&H LINA RIK-122 autokláv. A fogorvosi, szájsebészeti munkákkal szemben támasztott egyik sarkalatos elvárás a sterilitás. Az autokláv 25%-kal nagyobb teret biztosít a műszerek sterilizálásához.
 • 2 db Diplomat PRO 500 modern fogászati kezelőegység. Ezek a magas technikai színvonalat képviselő kezelőegységek, ergonómikusak mind a páciens, mind a kezelőszemélyzet szempontjából is.
 • 1 db AG orvosi arcív szett: A fogpótlások készítése folyamatában javítja a fogorvos-fogtechnikus kommunikációt. A szájüreg képleteinek térbeli elhelyezkedésének maradéktalanul pontos átvitele lesz lehetséges általa.
 • 2 db Orascoptic orvostechnikai nagyító szemüveg: A fogorvos egy kis területet figyel a páciens szájában kezelés közben ezért elengedhetetlen a megfelelő rálátás, nagyítás. A megfelelő szájüregi tájékozódáson túl a beállított fókusztávolsággal támogatja a fogorvost, hogy ideális testhelyzetben tudja kezelni a pacienst.

A beszerzendő eszközök mind innovatív, a napi munkát segítő eszközök és precíziós fogorvosi műszerek.

A projekt részét képezi Hatékony ügyfélszolgálati kommunikációs- és Vezetői készségek fejlesztése soft skill képzés is, melynek megvalósulása után javulnak a kommunikációs, és a konfliktuskezelési készségek is, míg a képzett vezető motivációs készségei, céltudatossága, és vezetői affinitásai is javulnak. A projekt célja a vállalkozás versenyképességének további növelése, termelékenységének fenntartása és meglévő pacienseinek megtartása továbbá új ügyfelek megszerzése. A beruházásnak köszönhetően a társaság 7 munkahelyet őrizhet így meg, és várhatóan 1-2 új munkahelyet is teremt a jövőben.

pálázat

Beszámoló a projekt megvalósulásáról

2020. júniusában támogatási kérelmet nyújtottunk be Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársághoz. Célunk Fogászati Stúdiónk képalkotó rendszereinek fejlesztése, valamint fogtechnikai laborunk műszerezettségének javítása.

A pályázatot támogatásra érdemesnek találták, így sikerült 2020. szeptember-októberében üzembe állítani az alábbi berendezéseket:

 • Vatech Green 16 FOV12x9 CBCT és digitális panoráma röntgen, cephalometriás feltéttel, vezérléssel
 • Frézgép Microdent 2000
 • Laborturbina S-AQUA MILL SET

A CBCT felvételkészítés magasabb színvonalra emeli fogorvosi rendelőinkben folyó munka diagnosztikai pontosságát. Tesszük mindezt az elérhető legkorszerűbb technológiával, alacsony sugárdózis mellett. 

Praxislaborunk új eszközei a nálunk készült fogpótlások esztétikai megjelenését tökéletesítik. Segítenek a fogtechnikai munkák precizitásának növelésében, azok illesztéseinek finomításában.

mtszigno.gif

pálázat

Beszámoló a projekt megvalósulásáról

2017.év végén cégünk pályázatot nyújtott be fogászati és fogtechnikai eszközök beszerzésére. A különböző labortechnikai eszközök szállítására a Dental-Trade Kft. ajánlata került elfogadásra. A szállítócéggel korrekt együttműködés alakult ki, melynek köszönhetően a következő eszközök kerültek leszállításra és üzembe helyezésre:

 • 3SHAPE 3D laborszkenner 1 db
 • BEGO Varseo S Partner 3D nyomtató 1 db 
 • 3 Shape TRIOS 3MONO Pod oralszkenner tollfogású változat 1 db
 • Amann-Girrbach gipszelő rendszer 1 db

Az új eszközöknek köszönhetően a fogtechnikai munka termelékenyebb, precízebb lett. A gépek könnyen kezelhetőek, megfelelnek napjaink korszerű technológiájának. A fogtechnikai munkában esztétikai hatásnövelés és kapacitásnövelés figyelhető meg az új technológiával. Ezek alapján az eredeti üzleti elképzelések, tervek megvalósítására törekszünk.       

mtszigno.gif

PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ 3529 Miskolc, Budai József utca 30. Bejelentkezés: 46/342-909
© PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ | Ágotha Grafika | code by Chrisdesign 2016