Fogászat Fogszabályozás
ikon-face

Altatás

Altatás

Altatásos fogászat.

Fogászatunk újabb szolgáltatással kíván segítő kezet nyújtani a hozzánk bizalommal forduló pácienseinknek.

A mindennapi praxisban gyakran hallunk gyermekkori rossz fogászati élményekről, melyek egy életre határozzák meg a fogorvoshoz fűződő viszonyt.  Mi magunk is - fogászattal foglalkozó szakemberek saját tapasztalatunk révén - szembesültünk, szembesülünk a fogorvosi kezelés kapcsán tapasztalt félelmekkel, kellemetlenségekkel. 

A President Fogászat csapata 2017. elején elérkezettnek látta az időt arra, hogy változást kezdeményezzen ezen a téren. Bátorítani szeretnénk mindenkit, aki eddig félt a fogorvosi fúró hangjától a fájdalomtól, az injekciótól és bármi fogászathoz kapcsolódó élménytől. Ezeknek a tapasztalatoknak a megváltoztatása érdekében tapasztalt altatóorvos-asszisztens csapattal szövetkeztünk. A meglévő fogászati tapasztalatunk és a mellé szerveződött aneszteziológiai háttér segítségével képesek vagyunk segíteni olyan embereknek, akiknek igénye volna fogorvosi ellátásra, de képtelenek leküzdeni az aggályaikat, esetleg olyan betegséggel élnek, amik nem tették lehetővé a megfelelő együttműködést. Hiszünk abban, hogy az eddig elképzelhetetlennek tűnő kezelések nyugodt körülmények között elvégezhetőek és kiépíthető a kellő bizalom.

Elköteleztük magunkat ennek a szolgálatnak a teljesítésére és a régiónkban eddig egyedülálló módon sikerült azt megszervezni magánrendelői keretek között.  

 

Kiknek ajánljuk?

 • Korábbi kellemetlen fogászati tapasztalatok után félő, szorongó páciensek esetén
 • Kóros hányingertől, öklendezéstől szenved
 • Allergiás a fogászatban használatos helyi érzéstelenítőkre
 • Amennyiben csökkenteni kívánja a fogorvos látogatások számát és egy alkalommal a lehető legtöbb beavatkozást kívánja elvégeztetni, komplex kezelések végzünk. Pl.: több fog tömése, húzása egy időben elvégezhető, melyek szokásos esetben néhány napot, vagy hetet is igénybe vennének.
 • Mentálisan sérült pácienseknek
 • Nehezen, vagy egyáltalán nem együttműködő gyermekek kezelése esetén.

 

Mikor nem javasolt?

 • Súlyos szív- és érrendszeri megbetegedések esetén
 • Bizonyos enzimbetegségek esetén
 • Lázas állapotban
 • Heveny légzőszervi megbetegedések esetén
 • Sürgősséggel nem végezhető altatásos fogászati kezelés, mivel előzetes kivizsgálás és egyeztetés szükséges az aneszteziológus szakorvossal. 

 

Hogyan zajlik az altatás?

Először egy általános kivizsgálásra van szükség (labor, EKG), melyet az aneszteziológus szakorvos kér meg. 

A kezelést megelőzi egy konzultáció a fogorvossal, melynek során panoráma röntgen felvétel készül és fogorvosi vizsgálat alapján a fogazat állapotát felmérjük, az altatás alatt elvégzendő fogászati kezeléseket pontosan egyeztetjük. A felmerülő kérdéseket megbeszéljük a páciensekkel.

Az altatás csak teljesen egészséges páciensek esetén lehetséges, megfázás, influenza stb. estén a kezelést el kell halasztani.

A kezelés előtt 6 órával enni, inni, dohányozni nem szabad, 24 órával az altatás előtt alkoholt nem fogyaszthat. 

Az életfunkciókat (légzés, vérnyomás, pulzus) az altató orvos folyamatosan figyelemmel kíséri az altatás ideje alatt.

Az altatások szokásos időtartama - beavatkozástól függően - 0,5-2 óra. Ébredés után néhány órás megfigyelést követően otthonába távozhat. Pihenésre, egy erre a célra kialakított pihenő szobában van lehetőség szakasszisztensi felügyelet mellett.

A kezelésekre kísérővel kell érkezni, az altatás napján nem vezethet autót, kerülni kell a fizikai megterhelést és az alkohol fogyasztást.

 

Milyen fogászati kezelések végezhetőek altatásban?

Szinte bármilyen fogászati kezelés elvégezhető: tömések, foghúzás, fogkő eltávolítás, hidak, koronák előkészítése (csiszolás), gyökérkezelés, implantálás.

Bizonyos munkafázisok elvégzéséhez a páciens együttműködése is szükséges, pl. tömések, fogpótlások magasságának ellenőrzése. Ezek a lépések már éber állapotban is fájdalommentesen elvégezhetők.

Amennyiben kérdése merülne fel a beavatkozással kapcsolatban kérjük, egyeztessen időpontot szakorvosainkkal megbeszélés céljából.

PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ 3529 Miskolc, Budai József utca 30. Bejelentkezés: 46/342-909
© PRESIDENT FOGÁSZATI STÚDIÓ | Ágotha Grafika | code by Chrisdesign 2016