Egyéb fogászati kezeléseink

Az alábbiakban az egyéb fogászati kezeléseink legfőbb tudnivalóit ismerheti meg.

Olvashat az egyes szolgáltatások lényegéről, menetéről, előnyeiről.

Amennyiben kérdése van, időpontot szeretne foglalni, 

csak kattintson a lenti gombra.

FOGFEHÉRÍTÉS

A magabiztos mosoly egyik kulcsa az ápolt, egészségesen fehér fogsor. Ennek elérése érdekében alkalmazunk mind rendelői, mind otthoni fehérítő rendszert.

Így tehetjük a fogakat teljesen fájdalommentesen több árnyalattal világosabbá. 

Mindkét eljárás hatékony és biztonsággal ajánlható, a két rendszer közötti különbség megbeszéléséhez szívesen állunk rendelkezésre.

CIRKON KORONA, KERÁMIA HÉJ

Az ilyen típusú fogpótlásokat egyre az magasabb szintű esztétikai igények és a fémtartalmú fogpótlások háttérbe szorulása hívta életre. Lényegük, hogy a felhasznált kerámia anyag (vagy massza) fogszínű cirkónium vázra kerül ráégetésre. 

Az eredmény: a jelenlegi legpontosabb és legélethűbb korona. 

A legaprólékosabb tervezést és kivitelezést igénylő feladatokról van szó mind a fogorvos, mind a fogtechnikus részéről, legyen szó előkészítésről, lenyomatról, vagy fogszín választásról. 

A tökéletesség igénye mellett nem tudunk és nem is szeretünk kompromisszumokat kötni.  

FÉMRE ÉGETETT KERÁMIA KORONA/HÍD

A rögzített pótlások leggyakrabban használt módozata, melyet szakszerűen előkészített fogcsonkokra ragasztunk:

 • az előkészített fogakra minden esetben ideiglenes korona készül;
 • egy percet sem kell lecsiszolt foggal tölteni;
 • a kommunikációt és a rágást megkönnyítve a fogpótlás elkészítésének idejére. 

Amennyiben felmerül az allergia gyanúja, lehetőség van nikkelmentes koronaváz készítésére.

KIVEHETŐ PÓTLÁSOK

Amennyiben a foghiány olyan mértékű, hogy a maradék fogak száma és helyzete nem teszi lehetővé rögzített pótlás készítését, akkor a kivehető megoldás jön szóba. 

A kivehető fogpótlások részben, vagy egészben az ínyen támaszkodnak, ezért az adottságok optimalizálására törekedve igyekszünk a leginkább komfortosabb fogsort megalkotni.

FOGTÖMÉS

Rendelőnkben kizárólag esztétikus, fényre polimerizálódó töméseket használunk. Ezek 

 • színe;
 • transzparenciája;
 • kopásállósága; 
 • keménysége nagyban hasonlít a fog anyagának fizikai tulajdonságaira.

GYÖKÉRKEZELÉS

Nagy hangsúlyt fektetünk rá, hogy a leginkább rettegett kezelést fájdalommentessé tegyük.  

Legújabb fejlesztésként kedves Pácienseink igénybe vehetik azt a gépi gyökércsatorna mérő- és megmunkáló eszközeinket, ami nagymértékben lerövidíti a kezelés folyamatát. 

Ezzel együtt lecsökken az egy-egy fog gyökérkezelésével töltött fogorvos látogatások száma is. 

FOGÉKSZER

A mosoly hangsúlyossá tételéhez - leggyakrabban átlátszó kristályt - ragasztunk a fogra. Az eljárás 

 • 10 percet vesz igénybe; 
 • teljesen fájdalommentes;
 • bármikor sérülésmentesen eltávolítható;
 • és nem károsítja a fog felszínét. 

Kérésre egyedi ékszert is beszerzünk.

FÚRÓSABLONNAL VÉGZETT FOGBEÜLTETÉS

Büszkén mutatjuk be fogászatunk egyik leginnovatívabb szolgáltatását: a fúrósablonnal végzett fogbeültetés módszerét.

A technológiával hajszálpontos, kíméletes, gyors, jól dokumentálható fogbeültetés végezhető.

A műtét tervezése a legmodernebb CBCT felvétel segítségével 3D-ban történik, 

 • ami tizedmilliméteres pontosságot eredményez, 
 • kizárva a környező anatómiai képletek sérülését,
 • lehetővé téve a csontkínálatnak megfelelő legoptimálisabb implantátum helyzet elérését. 

A beültetés szűk helyeken is biztonságos, határesetekben elkerülhető a plusz műtéti és anyagi terhet jelentő csontpótló alkalmazása.

Nem minden esetben szükséges lebenyt készíteni (felvágni az ínyt), ínyen keresztül behelyezhető az implantátum. Ezáltal a varratok készítése és eltávolítása is elkerülhető.

A speciális eljárással lerövidíthető a műtéti idő, és a sebgyógyulás is gyorsabb, biztonságosabb szövődménymentesebb, ezáltal a Páciens nem esik ki a munkából, a zsibbadás elmúltával azonnal teljes életet élhet.

Előre lehet kalkulálni az elkészítendő fogsor fogaival, sőt megfelelő feltételek megléte esetén akár azonnali ideiglenes pótlással távozhat az operáció napján.

A rendszer további előnyeiről egyedileg készült kezelési terv alapján tudunk bővebb tájékoztatást adni.

FOGKŐELTÁVOLÍTÁS, PROFESSZIONÁLIS SZÁJHIGIÉNÉS KEZELÉS

A mindennapi, otthoni szájápoláson kívül ez a beavatkozás elengedhetetlen a megfelelő szájhigiénés állapot fenntartásához. Rendelőnkben ezt a tevékenységet klinikai fogászati higiénikus szakemberek végzik. 

A helyes fogmosási technika és a kiegészítő szájápolási módszerek elsajátítása rendkívül fontos. Ha nem mossuk alaposan és rendszeresen fogainkat, lepedék tapad meg rajtuk, amiből idővel fogkő alakul ki. Ez számos probléma forrása lehet, például: 

 • ínygyulladás, 
 • vérző íny, 
 • kellemetlen szájszag. 
 • súlyos esetekben pedig a fogágy gyulladása.

A fogkő eltávolítását ultrahangos készülékkel végezzük. Az eljárás veszélytelen a fogakra. Nem okoz a zománcban károsodást, csak a fogkőtelepeket képes lebontani. Ennek eredményeként a fogakra rakódott szennyeződések eltűnnek, a fogzománc visszanyeri eredeti egészséges színét. 

A kávé, fekete tea, cigaretta, vörösbor, az élelmiszerekben előforduló nagy mennyiségű mesterséges színezőanyag elszíneződést okoz. Ezek eltávolítása érdekében speciális homokfúvó eszközzel finomítjuk a tisztító eljárást. 

Az itt használt speciális szemcsék a nagy nyomás hatására a baktériumokat lesodorják a felületről. Az eredmény: sima fogfelszín, amely megnehezíti a baktériumok megtapadását a fogon.

Következő lépésként polírpaszta és polírkefe segítségével lepolírozzuk a fogakat, így válik a fogak felszíne simává, ami megnehezíti a lepedék lerakódását.

A dentálhigiéniai kezelés során megtanítjuk pácienseket a fogselyem, Superfloss, interdentalis fogkefe stb. használatára is. Lehetőség van a fogmosási szokások értékelésére, a szükséges korrekciók megtételére.

Külön szolgáltatásként soron következő ellenőrzésének időpontját számontartjuk és a kezelés előtt meghatározott időn belül emlékeztetjük. Ezáltal nem fordulhat elő, hogy megfeledkezik az esedékes ellenőrzésről.

Felmerülő kérdéseire munkatársaink készséggel válaszolnak.


Kezeléseket végzik

Dr. Hajdu Eszter

fogorvos

Dr. Hajdu Gabriella

fogszakorvos

Dr. Klusóczki Bence

fogorvos

Dr. Hornyák-Kaluja Katalin

fogorvos

Dr. Tisza-Kis Judit

fogszakorvos

Rólunk mondták

Ezer hála és köszönet mindenért!Egy szuper csapat hatalmas szakmai tudással ,emberséggel ,szeretettel,mosolygós,segítőkész emberek!Köszönök mindent!További sikeres munkát !

Angéla

Köszönjük szépen, hogy vagytok! Én aki szülőként izgultam végig a gyerek altatását, éreztem ezt a profizmust. ???? Olyan pozitív tapasztalat volt, hogy megfordult a fejemben, ha ez mindenhol így működne, minden kisebb vizsgálat/beavatkozás alatt "aludnék inkább egy jót".

Dóra

Soha nem feledem, örökké hálas leszek altató és fogorvosuknak akik otthonunkba jöttek el megnézni ritka betegségben szenvedő lányunkat megnézni nyugalmi állapotban megvizsgálni altatásos fogászati kezelése előtt. Ez is RITKA ugye? Emberségből, együttérzésből feledhetetlenek.

Etelka

Ez is érdekelheti ...